پیام‌های منطقه‌ای سفر رهبر حماس به تهران

0

 

کارشناس منطقه غرب آسیا درباره پیام سفر هنیه به تهران تأکید کرد که با توجه به نقش ایران در موضوع مقاومت فلسطین این سفر پیام‌هایی روشن برای منطقه و دنیا داشت.

 روز گذشته اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در رأس هیئتی سیاسی وارد تهران شد و با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مقام معظم رهبری و همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

هنیه در دیدار با مقام معظم رهبری ضمن تشکر و قدردانی از حمایت‌های مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران از قضیه فلسطین و به‌خصوص مردم غزه، گزارشی از آخرین تحولات میدانی و سیاسی جنگ غزه ارائه کرد و گفت: صبر و ایستادگی مثال‌زدنی مردم غزه و نیروهای مقاومت در این شش ماه، که ناشی از ایمان راسخ آنان است موجب شده است دشمن صهیونیستی به هیچ یک از اهداف راهبردی خود در جنگ غزه، دست نیابد.

رئیس دفتر سیاسی حماس با تأکید بر اینکه عملیات «طوفان‌الاقصی» اسطوره شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی را از بین برد و اکنون دشمن صهیونیستی بعد از گذشت شش ماه خسارت‌های سنگینی را متحمل شده است و هزاران نفر از نظامیان این رژیم کشته و یا زخمی شده‌اند، افزود: جنگ غزه یک جنگ جهانی است و هیئت حاکمه آمریکا شریک اصلی جنایت صهیونیستها است زیرا رأساً هدایت جنگی رژیم صهیونیستی را به‌عهده دارد.

وی همچنین در نشست خبری خود پس از دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: ایران در صف مقدم حمایت از آرمان و ملت فلسطین ایستاده است. ما در حال گذر از یک مرحله تاریخی در روند مبارزه با رژیم هستیم و نقطه عطف طوفان الاقصی است.

سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران را می‌توان در راستای رساندن یک پیام مهم به جوامع بین‌المللی در خصوص نقش ایران در حمایت از محور مقاومت علی‌الخصوص مقاومت فلسطین ارزیابی کرد، سفری که سیگنال‌هایی را برای کشورهای جهان خصوصاً حامیان رژیم صهیونیستی در بر داشت.

به همین منظور سید رضا صدرالحسینی، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل منطقه‌ غرب آسیا در گفتگو با خبرگزاری تسنیمدرباره سفر هنیه به تهران گفت: در طول 6 ماه گذشته این دومین سفر آقای هنیه بود و البته در این مدت، مقامات ارشد حماس به ایران سفرهایی را داشتند. باید این نکته را توجه داشت که در زمان حاضر جمهوری اسلامی مهمترین و قدرتمندترین حامی فلسطین و آرمان فلسطین است، چرا که در طول 45 سال گذشته مسئله‌ای به‌نام فلسطین به‌عنوان مهمترین موضوع جهان اسلام در دستورکار ملت و دولت ایران بوده است.

وی اضافه کرد: به همین دلیل در طول ایام جنایات اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه نیز مهمترین حامی مردم غزه چه در حوزه رسانه و چه در دیپلماسی و حمایت‌های معنوی، ملت ایران بوده و به همین دلیل مقامات ارشد حماس سعی و تلاش دارند که ارتباط خودشان را با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران حفظ کنند و در مواقع گوناگون برای ارائه گزارش و دریافت دیدگاه‌های مقامات ارشد ایران به تهران سفر کنند.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه با بیان اینکه در شرایطی که شورای امنیت سازمان ملل متحد با آرای قاطع به موضوع مهمی همچون آتش‌بس و تبادل اسرا و زندانیان رژیم صهیونیستی رأی داده است، اظهار داشت: رایزنی‌ها و دریافت نظرات ایران می‌تواند برای مقامات جنبش حماس و دیگر مقامات مقاومت بسیار راهگشا باشد.

صدرالحسینی در ادامه در خصوص پیام سفر رئیس دفتر سیاسی حماس به تهران گفت: همان‌طور که در طول ایام اخیر بسیاری از انگشت‌های اشاره به‌سمت ایران به‌عنوان مهمترین حامی مقاومت فلسطین بود، در شرایط کنونی این سفر می‌تواند یک پیام روشن و آشکار برای همه مقامات مختلف از کشورهای گوناگون که به سه بخش تقسیم می‌کنم، داشته باشد؛ اول، حامیان رژیم صهیونیستی، دوم حامیان مقاومت و در آخر سکوت‌کنندگان در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی که متأسفانه بخش اعظمی از آنان هم جزو کشورهای عربی و مسلمان بودند.

وی افزود: این سفر پیام روشن و شفافی دارد و آن این است که موضوع فلسطین به‌عنوان مهمترین موضوع جهان اسلام  یک موضوع قومیتی و عربی نیست بلکه یک موضوع اسلامی است و شعارها و اقدامات ایران در طول 45 سال گذشته با واقعیت‌های امروز صحنه کاملاً همراهی دارد.

این کارشناس منطقه تصریح کرد: آن کسانی که در قالب شعارهای گوناگون از فلسطین و آرمان فلسطین حمایت می‌کردند، در این تحولات نقش چندانی ندارند و برای مقامات ارشد مقاومت فلسطین دریافت نظرات جمهوری اسلامی ایران اولویت اول را دارد. نقش ایران در موضوعی به‌نام مقاومت فلسطین نقش اول را ایفا کرده است و این سفر می‌تواند این پیام روشن و شفاف را به این سه گروه داشته باشد.

فلسطین , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) , جمهوری اسلامی ایران , جنبش مقاومت اسلامی |حماس , اسماعیل هنیه ,

صدرالحسینی در پاسخ به این سؤال که ایران چگونه توانسته است با حمایت‌های خود معادلات منطقه‌ای را به‌نفع محور مقاومت تغییر دهد، ابراز کرد: الهام‌بخشی انقلاب اسلامی توانسته است به نقطه‌ای برسد که امروز گوشه‌ای از آن را در فلسطین مشاهده می‌کنیم، بخشی از آن را در یمن و بخش دیگری را در مقاومت عراق و سوریه می‌بینیم. واقعیت امر این است که این یک کار درازمدت بوده است که اعتماد به نفس جریان‌های استقلال‌خواه و مقاومتی در سراسر دنیا به‌خصوص غرب آسیا مدیون انقلاب اسلامی و حمایت‌های آن است.

وی ادامه داد: بر این اساس تلاش‌های 45ساله گذشته در حمایت از مردم فلسطین، مشخص کردن روزی به‌نام روز قدس در جمعه پایانی ماه مبارک رمضان و تأکید ملت ایران بر حمایت از ملت فلسطین و توجه به آرمان‌های جنبش فلسطین قطعاً توانسته است ثمره داشته باشد و امروز ما این ثمره را در 6 ماه گذشته در مقاومت مردم غزه و حمایت از مقاومت فلسطین و همچنین اقدامات مقاومت در اضمحلال ارتش رژیم صهیونیستی مشاهده می‌کنیم.

صدرالحسینی همچنین درباره قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل به‌منظور آتش‌بس در غزه گفت: با توجه به گردن‌کشی و حمایت کشورهای مؤثر در شورای امنیت سازمان ملل که عضو ناتو هستند از رژیم صهیونیستی، این آتش‌بس موقت هم با اما و اگر و شک و شبهه‌های کاملاً روشن و با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهد شد، بنابراین اعتقاد من این است که این آتش‌بس موقت هم از جانب این جلادان و خون‌آشامان رژیم صهیونیستی اجرایی نخواهد شد.

وی با طرح این سؤال که شورای امنیت در مقابل گردن‌کشی و عدم تمکین به قطعنامه‌ای که با 14 رأی مثبت و یک رأی ممتنع به تصویب رسید چه خواهد کرد، افزود: من شک دارم که آتش‌بس اجرایی شود، همان‌طور که مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند و در طول 24 ساعت گذشته جنایات رژیم صهیونیستی متوقف نشده است.

این کارشناس منطقه در پایان گفت: مقاومت فلسطین ثابت کرد که می‌تواند ماشین جنگی چهارمین ارتش دنیا و اولین ارتش در غرب آسیا را  به گل بنشاند و متوقف کند و در میدان ثابت کرد که مقاومت فلسطین از رژیم صهیونیستی و حامیانش در میدانی که با هم مقابله کردند بسیار قوی‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *