امیرعبداللهیان: سیاست جهانی منزوی کردن ایران شکست خورده است

0

تهران – ایرنا – وزیر امور خارجه با بیان اینکه سیاست جهانی برای به انزوا کشاندن ایران با شکست مواجه شده، گفت: ایران با بهره‌بردن از چارچوب‌های مختلف چندجانبه‌گرایی از جمله عضویت در گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای از ظرفیت‌های آنها برای ارتقای همکاری‌ها بهره‌مند خواهد شد.

به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان در گفت‌ وگویی تصریح کرد: قویا با یک‌جانبه‌گرایی مخالفیم و در عین حال از فرصت‌های موجود در چارچوب چندجانبه‌گرایی بیشترین استفاده را می‌کنیم. افزون بر این، ایران از وضعیت ژئوپولیتیک و ژئواکونومیکی و ژئو استراتژیکی در منطقه بهره‌مند می‌شود.

وی افزود: ایران در یکی مسیرهای ترانزیتی اصلی قرار دارد که شمال را به جنوب و شرق را به غرب مرتبط می‌سازد. از طیف کاملی از مزایا و امکانات بهره‌مندیم و طرفین دیگر نیز از این تعامل بهره می‌برند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار خود در تلاش است که از ظرفیت‌های اتحادها و اتحادهای منطقه‌ای، اقتصادی، سیاسی و امنیتی بهره‌مند شود، گفت: سال گذشته پیگیر عضویت ایران در بریکس شدیم. روسیه، چین، برزیل، هند و آفریقای جنوبی که پنج عضو اصلی بریکس هستند، پیشنهاد ابتدایی ایران برای عضویت اعضای جدید در بریکس را پذیرفتند.

امیرعبداللهیان درباره دیدار با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی در حاشیه نشست بریکس گفت: آقای فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی و من توافق کردیم که سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های دو کشور، در ریاض، تهران، جده و مشهد بازگشایی شوند. دفتر نمایندگی ما در سازمان همکاری اسلامی در جده نیز بازگشایی خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به فصل حج گفت: زوار ما از ۲۴ می به عربستان سعودی سفر کرده‌اند. برای ما مهم است که نهادهای دیپلماتیک و کنسولی‌مان برپا شده و فعالیت‌هایشان را به منظور تسهیل امور مربوط به سازمان حج و زیارت ایران انجام دهند.

رییس دستگاه دیپلماسی همچنین افزود: در موضوعات رایزنی‌ با همتای سعودی به فرصت‌های جدید همکاری در منطقه نیز اشاره شده است.

وی با تاکید بر ظهور نظم نوین جهانی که هژمونی آمریکا را رد می‌کند، گفت: حقیقت این است که نظم نوین جهانی در حال شکل‌گیری است. این امر شامل فاصله گرفتن از نظام تک قطبی و یک‌جانبه گرایی می‌شود. تمرکز بازیگران اصلی جهان اکنون روی مسئله چندجانبه‌گرایی و چندقطبی بودن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *